Join with me on:
CV : English or Greek

Η οργάνωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε Ελλάδα και Ευρώπη

Οργανωτική - οικονομική ανάλυση

Εκδόσεις Σιδέρης 2014

Ποδοσφαιρική επιχειρηματικότητα

Δομή και οργάνωση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Εκδόσεις Ι. Σιδέρης, 2010

Στρατηγική διοίκηση και επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Τάκης Δημ. Αλεξόπουλος, Αθανάσιος Κριεμάδης

Εκδόσεις Ι. Τελέθριον, 2010

Το ποδόσφαιρο

Από τη θεωρία στην πράξη

Εκδόσεις Σαββάλας, 2002

Το ποδόσφαιρο

Από τη θεωρία στην πράξη

Εκδόσεις Σαββάλας, 2002


Με μεγάλη επιτυχία η επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Τυχερά Παίγνια στην Ελλάδα της κρίσης: Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των τυχερών παιχνιδιών»

08-02-2016

Το τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πραγματοποίησε, με την υποστήριξη της interwetter, την Πέμπτη την ημερίδα “Τυχερά Παίγνια στην Ελλάδα της κρίσης”. Οι περισσότεροι από τους ομιλητές της ημερίδας επικεντρώθηκαν γύρω από την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τα έσοδα της από την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου στην χώρα μας. Ο επιστημονικός υπεύθυνος Επίκουρος καθηγητής κ.Τακης Αλεξοπουλος τονισε<<Θέλω να ευχαριστήσω από βαθύ καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου -τους φοιτητές μου -τα μέλη της οργανωτικης επιτροπής -τους συναδέλφους καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ,τους προσκεκλημένους ομιλητές από το Πάντειο πανεπιστήμιο ,το οικονομικό πανεπιστήμιο της Αθήνας ,το Μετσόβειο πολυτεχνείο ,το κύριο Κασσαβέτη απο την νομική Θράκης Που συμμετείχαν στην σημερινη επιστημονική ημεριδα που έγινε με μεγάλη επιτυχία στη Γενική Γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων που ασχολούνται με την οργάνωση την διαχείριση των έλεγχο Των τυχερών παιγνίων στη χώρα μας.
Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που παρευρέθηκε στη σημερινή ημερίδα ,τον κοσμήτορα της σχολής μας ,τον υφυπουργό αθλητισμού κύριο Σταύρο Κοντονή ,τον ειδικό γραμματέα καταπολέμησης διαφθοράς . Τον διευθυντή του μεταπτυχιακού του τμήματος οργάνωση και διαχείριση αθλητισμού Θανάση Κριεμάδη.
Επιςης Τον πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου παιγνίων κύριο Στεργιώτη όπως επίσης και τα στελέχη της άνεξαρητης αρχής έλεγχου παιχνιδιών οι οποίοι κατέθεσαν Τεκμηριωμένες προτάσεις
Για την βιομηχανία των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας.
Σήμερα ήταν όλοι εκεί !!!!!!!!!!!!!!!!!τηρήθηκε πλήρως το πρόγραμμα μέ την συμμετοχή και την βοήθεια του Γιάννη Δάρρα προέδρου των ευρωπαίων αθλητικων δημοσιογράφων Υποψήφιο διδάκτορα και δικηγόρου του Θανου Μπλούνα αθλητικόυ δημοσιογράφου της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και της ΕΡΤ ,του κυρίου Δαμιανού Χατζηαντωνίου αναπληρωτή καθηγητή στο τμημα διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας και διευθυντή του μεταπτυχιακού στην επιχειρηματική αναλυτική .
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ομιλία της κυρίας Ευδοξίας Καψαλάκη προϊσταμένης στο γραφείο ασφαλείας στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων ,του κύριου Παναγιώτη κωσταντοπούλου διευθυντή μάρκετινγκ επικοινωνίας της εταιρείας στοίχημαν του φίλου καθηγητή άθλητικου δικαίου και δικηγόρου Μαριου Παπαλουκά.
Για το τέλος άφησα τον καθηγητή της Παντείου και φίλο μου Κώστα Κοσκινά όπως επίσης το βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου το βουλευτή στο ποτάμι Γιώργο Μαυρωτά,
Καί την βουλευτή του ΣυΡιζΑ Ελένη Αυλωνίτου.
Σας ευχαριστώ όλους που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου.
Το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ιδιαίτερα το τμημα οργάνωσης και διαχείρισης αθλητιςμου αν και μακριά από την Αθήνα για άλλη μια φορά απέδειξε ότι έχει άριστες οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες και είναι μέσα στην καρδιά της ενημέρωσης και των εξελίξεων…! Ακρογωνιαίος λίθος όμως για την επιτυχή έκβαση της επιστημονικής ημερίδας ήταν οι χορηγοί μας και οι υποστηρικτές μας δεν θα πρέπει να ξεχάσω την αμέριστη βοήθεια της εταιρείας Λακωνία Όπως επίσης Την υποστήριξη της εταιρείας interwetten !!!
και φυσικά της εταιρίας AXIVEN.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, στον σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη της ημερίδας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις ομάδες της Football League που συνεχίζουν την τακτική των στημένων αγώνων. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), Αντώνης Στεργιώτης τόνισε την ανάγκη για “άμεση αδειοδότηση εδώ και τώρα” σε ότι αφορά τις στοιχηματικές εταιρείες στο διαδίκτυο, υποκατηγορία που όπως ανέφερε θεωρείται η “αγορά του μέλλοντος” στον χώρο του τζόγου.
Χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιώτης ανέφερε “πιστεύω ότι, όχι απλώς έχουν ωριμάσει, κοντεύουν να σαπίσουν, οι συνθήκες, για να προχωρήσουμε σε αδειοδοτήσεις, να προχωρήσουμε σε αυτό που λέμε ρυθμισμένο περιβάλλον στο διαδίκτυο. Είναι επιτακτική ανάγκη για πάρα πολλούς λόγους. Και δημοσιονομικούς, αλλά όχι μόνο δημοσιονομικούς. Πρέπει να υπάρχει δυνατότητα ελέγχου, συμμόρφωσης των παρόχων”.ην ανάγκη για άμεση αδειοδότηση των online στοιχηματικών εταιρειών υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ κ. Α.Στεργιώτης, από το βήμα της ημερίδας “Τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα της κρίσης” , εξηγώντας πως ” με τις διατάξεις του 4002/11 δεν μπορούμε να κάνουμε έλεγχο στους παράνομους”.Ο νόμος 4002, εισήγαγε τις μεταβατικές άδειες οι οποίες πλέον κλείνουν 4 χρόνια. “Αυτό αποτελεί πια κοροϊδία, έχει παγιωθεί μια κατάσταση και έχει εξελιχθεί σε καρκίνωμα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιώτης. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν έχουν άδειες εξ αποστάσεως ή αν είναι παράνομος επίγειος στοιχηματισμός, σημείωσε εξηγώντας ότι τα ιντερνετ καφέ λειτουργούν κατά 90% σαν παράνομα πρακτορεία.Από την πλευρά του ο καθηγητής Κωνσταντίνος Κοσκινάς, τόνισε επίσης την ανάγκη καταπολέμησης του παράνομου τζόγου αναφέροντας ότι η ρύθμιση της αγοράς μπορεί να αποφέρει 3- 4 δισ. ευρώ στα Δημόσια ταμεία της χώρας.

Στο ίδιο πνεύμα και ο Werner Becher, ο εκπρόσωπος της αυστριακής στοιχηματικής εταιρείας Interwetten o οποίος ανέφερε ότι μόνο η μαύρη αγορά κερδίζει σε μία κακά οργανωμένη αγορά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “ η μαύρη αγορά στον τζόγο είναι τεράστια στην Ελλάδα ενώ τα έσοδα από τα τυχερά παιχνίδια ιδιαίτερα χαμηλά. Το ελληνικό κράτος πρέπει να βρει τον τρόπο ώστε να θεσμοθετήσει στην συγκεκριμένη αγορά το συντομότερο δυνατό”. Η εταιρεία του η οποία είναι μία από αυτές του ενδιαφέρονται να επενδύσουν περαιτέρω στην ελληνική αγορά ανέφερε ότι για να γίνουν επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα “χρειάζονται σταθερές, μακροπρόθεσμες, και βιώσιμες συνθήκες”.
Τέλος την σημαντική συμβολή στην μείωση της ανεργίας και την βελτίωση των δημοσίων που μπορεί να φέρει η ρύθμιση της αγοράς μίλησε ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, Διευθυντής marketing της εταιρείας Stoiximan. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο τα ετήσια κρατικά έσοδα θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ, τα οποία θα είναι εγγυημένα και σε αρκετές περιπτώσεις προκαταβαλόμενα, “ενώ θα δημιουργηθούν άμεσα ή έμμεσα πάνω από 1000 θέσεις εργασίας, οι περισσότερες στην ηλικιακή κατηγορία όπου εμφανίζονται σήμερα τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας”. Η τελική ρύθμιση της αγοράς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Stoiximan “θα βοηθήσει τις εταιρείες που θα συμμετέχουν να επενδύσουν τόσο σε τεχνολογία όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Είναι κάτι που σήμερα μόνο λίγες από τις 24 εταιρείες κάνουν δεδομένου ότι δεν έχουν το τελικό, σταθερό και μόνιμο πλαίσιο. Η τελική ρύθμιση της αγοράς θα δημιουργήσει τις συνθήκες για επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας – και μάλιστα εξειδικευμένου προσωπικού – ακόμη και την δημιουργία ελληνικών εξωστρεφών εταιρειών που θα επεκτείνουν την παρουσία τους και σε αγορές του εξωτερικού”.

δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα της Ε.Ρ.Τ. για την επιστημονική ημερίδα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Powered by Youthink.gr